Przygotowanie restauracji na sylwestra
Szampańska zabawa do samego rana! Popularny DJ, gorące dania, alkohol bez limitu… wydawałoby się, że jest to przepis na przyciągnięcie tłumu gości do każdej restauracji. Ale czy na pewno każda restauracja jest gotowa na tego typu szturm sylwestrowy?
Udany sylwester
Po pierwsze, aby zorganizować sylwestra, trzeba mieć ku temu odpowiednie warunki. Na pewno parkiet: bez tańczenia w sylwestrową noc ani rusz! Trzeba zachować odpowiednie proporcje pomiędzy liczbą przewidzianych gości a wielkością parkietu. Duża ilość gości, której nie będziemy w stanie zapewnić odpowiedniej ilości miejsca na parkiecie, może się skończyć zniesmaczeniem drogich imprezowiczów i złymi opiniami, które na pewno rozniosą się po okolicy.
Mądrze jest zaplanować sylwester odpowiednio wcześnie: przygotować menu, zamówić Dja bądź zespół (odpowiednio wcześniej) i oszacować maksymalną liczbę gości, która zmieści się w danym lokalu. Lepiej mieć mniej gości, a zadowolonych, niż restaurację pękającą w szwach bez zapewnienia odpowiedniego zaplecza.
Kolejnym aspektem jest cena. Oczywiście, trzeba coś zyskać, opłacić kelnerów, kucharzy, Dja i całą niezbędną obsługę. Jednak zachowajmy zdrowy rozsądek i cenę adekwatną do oferowanych warunków, zwracając oczywiście baczną uwagę na konkurencję.