Tłusty czwartek – czy warto w restauracji organizować dni tematyczne?
Takie wydarzenia jak „Tłusty Czwartek” to znakomity powód do przyciągnięcia gości do swojej restauracji. Jako, że naród polski jest przywiązany do tradycji, goście na pewno z chęcią odwiedzą lokal, gdzie tego dnia będą serwowane pyszne, samodzielnie wypiekane pączki.
Restauracje prześcigają się w pomysłach na organizację takich wydarzeń. Jedni zachęcają ręcznie wykonanymi wyrobami, inni zniżkami, a jeszcze inni… zawodami w jedzeniu pączków. Takie dni zapisane w tradycji polskiej, jak właśnie tłuste czwartki, dzień Kobiet czy dzień Dziecka to okazje dla restauratorów do stworzenia okazyjnych zniżek i przyciągnięcia potencjalnych zainteresowanych do swojego lokalu. Takie akcje promocyjne się opłacają – można się pokazać z jak najlepszej strony, a istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że klient zachwycony jakością serwowanych przez nas dań czy sympatyczną obsługą powróci do nas znowu.
W takich specjalnych dniach można wprowadzić przeceny nie tylko na np. pączki, ale także na innego typu przekąski i napoje. Całe wydarzenie można urozmaicić różnego typu wydarzeniami towarzyszącymi jak koncerty czy prelekcje, które zapadną na długo w pamięć odwiedzających.