Tłusty czwartek – czy warto w restauracji organizować dni tematyczne?

lut 28, 2014 przez

pączekTakie wydarzenia jak „Tłusty Czwartek” to znakomity powód do przyciągnięcia gości do swojej restauracji. Jako, że naród polski jest przywiązany do tradycji, goście na pewno z chęcią odwiedzą lokal, gdzie tego dnia będą serwowane pyszne, samodzielnie wypiekane pączki.

Restauracje prześcigają się w pomysłach na organizację takich wydarzeń. Jedni zachęcają ręcznie wykonanymi wyrobami, inni zniżkami, a jeszcze inni… zawodami w jedzeniu pączków. Takie dni zapisane w tradycji polskiej, jak właśnie tłuste czwartki, dzień Kobiet czy dzień Dziecka to okazje dla restauratorów do stworzenia okazyjnych zniżek i przyciągnięcia potencjalnych zainteresowanych do swojego lokalu. Takie akcje promocyjne się opłacają – można się pokazać z jak najlepszej strony, a istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że klient zachwycony jakością serwowanych przez nas dań czy sympatyczną obsługą powróci do nas znowu.

W takich specjalnych dniach można wprowadzić przeceny nie tylko na np. pączki, ale także na innego typu przekąski i napoje. Całe wydarzenie można urozmaicić różnego typu wydarzeniami towarzyszącymi jak koncerty czy prelekcje, które zapadną na długo w pamięć odwiedzających.

Podobne wpisy

Podziej się

Dodaj Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *